درمان ترک پا

درمان ترک پا در خانه به صورت طبیعی

درمان ترک پا

درمان ترک پا

ترک پا چیست ؟

ترک پاشنه پا که به آن شقاق پاشنه نیز گفته می‌شود، یک بیماری شایع پا است که می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی یا حتی درد شود. اگر این سوال در ذهن‌تان ایجاد شده که ترک پا نشانه چیست؟ باید به شما بگوییم که این ترک‌ها ناشی از خشکی پوست هستند و با پوست ضخیم، به علاوه گاهی پینه‌های زرد یا قهوه‌ای در اطراف لبه پاشنه همراه می‌گردند.

ترک پا چگونه ایجاد می‌شود؟

اولین علائم ترک پا، پوست خشک و ضخیم شده در قسمت پاشنه پا است که به نام کالوس شناخته می‌شود. زمانی که راه می‌روید، چربی زیر پاشنه پا پخش می‌شود و باعث می‌شود که کالوس ترک بخورد. برخی عوامل دیگر هم وجود دارند که در ایجاد ترک پا نقش دارند از جمله: ایستادن طولانی مدت برای چند ساعت، پا برهنه راه رفتن یا راه رفتن با صندل و کفش‌های تابستانی، حمام طولانی با آب داغ، استفاده از صابون‌های قوی که ممکن است چربی طبیعی پوست را از بین ببرد، پوشیدن کفش‌هایی که سایز درست ندارند یا در قسمت پاشنه نرم و راحت نیستند. گاهی هم خشک شدن پوست به دلیل آب و هوای محل زندگی مانند هوای سرد و رطوبت پایین اتفاق می‌افتد. ، با داشتن هر یک از این عوامل، در صورتی که رطوبت رسانی به پاشنه پا را در برنامه زیبایی و رسیدگی به بدن خود انجام ندهید بدون شک به ترک پا دچار می‌شوید.

علائم ایجاد ترک پا چیست:

ترک پا می‌تواند با پوسته پوسته شدن، خارش، درد در شرایط وخیم، خونریزی، قرمزی و التهاب همراه باشد. زمانی که وخامت ترک پا به بیشترین میزان خود برسد ممکن است اعصاب و گیرنده‌های حسی در پاشنه پا از بین برود، عفونت سلولیتی ایجاد شود و یا زخم پای دیابتی پدید آید. عفونتی که در زمان ترک پا به وجود می‌آید شامل درد، گرما، قرمزی و تورم است. در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید.

دلایل اصلی ترک پا

  • پوشیدن کفش‌های جلو باز مثل صندل‌های تابستانی
  • استفاده از شوینده‌های صابونی
  • زندگی در شرایط اقلیمی سرد و خشک
  • ایستادن برای مدت طولانی
  • علاوه بر دلایل معمول که اغلب منشا محیطی دارند، برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی نیز می‌توانند باعث ترک خوردگی کف پا شوند و عبارتند از:
  • اضافه وزن و چاقی
  • دیابت کنترل نشده
  • اگزما و مشکلات پوستی
  • کم کاری تیروئید و به هم ریختن تعادل هورمونی بدن
  • درماتوز کف پا ( نوعی بیماری شایع پوستی در کودکان و خردسالان)
  • سندرم شوگرن (بیماری مزمنی که مانع از تولید رطوبت طبیعی پوست می‌شود)
  • عفونت قارچی
  • مشکل صاف بودن کف پا
  • خار پاشنه (نوعی برآمدگی در قسمت پایین پاشنه پا)

کرم معجزه آسا گیاهی برای رفع ترک پا

کرم ترک پا و خشکی پا وکالی اورجینال

اورجینال
رفع ترک پا
حجم ۱۳۰ میل
حاوی ویتامین A,C,E
ترمیم کننده پوست پا
ایجاد نرمی و لطافت پا
مناسب برای کف پا و آرنج و زانو
درمان خشکی و ترک خوردگی پا
حاوی شی باتر و موم زنبور عسل
از بین بردن سلول های مرده و تیره پوست

چگونه از ترک پا جلوگیری کنیم؟

  • آنچه می‌پوشید از جمله جوراب، کفش، دمپایی و صندل اهمیت زیادی دارند. اگر به ترک پا دچار شده‌اید، باید به دنبال پاپوش‌هایی باشید که به درستی اندازه پایتان باشند و از پاشنه محافظت کند. در صورت امکان، کفش‌هایی را انتخاب کنید که در قسمت پاشنه محکم و پهن است و دارای لایه مخصوصی برای پاشنه و راحتی پا باشد.
  • بهتر است از پوشیدن صندل اجتناب کنید چون می‌توانند موجب افزایش ریسک ابتلا به خشکی پوست شوند. همچنین پوشیدن کفش‌های پشت باز که به هیچ وجه محافظتی از پاشنه پا ندارند، توصیه نمی‌شوند. کفش‌های پاشنه بلند که در قسمت پاشنه نازک می‌شوند، مناسب نیستند. همچنین کفش‌هایی که بیش از حد معمول تنگ هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند.
  • برای مدت زمان طولانی در یک وضعیت نایستید و همچنین در وضعیت نشسته زمان طولانی یک پا را روی دیگری نیندازید.
  • کرم‌های قوی نرم کننده را در شب به کف پاهای خود بمالید و سپس جوراب بپوشید تا رطوبت آن حفظ شود.
  • هر روز پای خود را بازرسی کنید، خصوصاً اگر دیابت دارید یا در هر شرایطی هستید که باعث خشکی پوست شما می‌شود، این بازرسی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
  • جوراب‌های باکیفیت مثلاً جوراب نخی بپوشید.
  • برای راحتی پاشنه در کفش، در صورت امکان از پد مخصوص پاشنه سیلیکونی استفاده کنید.
  • به اندازه کافی آب بنوشید تا رطوبت بدن و پوست شما تأمین شود.
  • بهتر است هفته‌ای چند بار در حین حمام کردن از سنگ پا استفاده کنید تا مانند اسکراب، سلول‌های مرده پوست را بردارد و نرمی بیشتری روی پا باقی بگذارد. در صورتی که دیابت دارید، برای این راهکار احتیاط بیشتری داشته باشید تا موجب زخم، خونریزی و احتمال ایجاد عفونت نشوید.

درمان خانگی برای رفع ترک پا در منزل

1) استفاده از کرم ترک پا یا مرطوب کننده‌های قوی

اولین و ساده‌ترین درمان خانگی ترک پا ، استفاده از کرم ترک پا است. این محصولات حاوی ترکیباتی هستند که علاوه بر نرم و مرطوب کردن پوست، آن را لایه‌برداری می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم این کرم‌ها را هنگام صبح در پاشنه پاهایتان ماساژ دهید تا در طول روز خاصیت ارتجاعی پوست این قسمت را بیشتر کنند.

2) درمان ترک پاشنه پا با نمک اپسوم

داخل حمام بروید و یک لگن را پر از آب گرم کنید. چند قاشق نمک اپسوم را به آب گرم اضافه کنید و کمی با دست داخل آب را هم بزنید. سپس پاهای خود را داخل لگن بگذارید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه داخل لگن بماند.
سپس با سنگ پا پاشنه پای خود را لایه برداری کنید تا تمام سلول های مرده از بین بروند. مجددا پاهایتان را داخل لگن بگذارید.
بعد از چند دقیقه پاهای خود را خشک کنید و از کرم مرطوب کننده و وازلین برای نرم کردن پاشنه پا استفاده کنید. یک جوراب بپوشید و به مدت یک شبانه روز جوراب را از پا در نیاورید. در هفته ۲ یا ۳ بار این کار را انجام دهید تا به درمان ترک پاشنه پای خود کمک کنید.

3) لایه‌برداری و اسکراب از پوست

ازآنجایی‌که پوست پاشنه، خشک ‌شده و حالت ارتجاعی خود را ازدست ‌داده است، در اثر اعمال فشار ترک می‌خورد. لایه‌برداری این پوست‌های مرده و خشک‌شده برای درمان ترک پاشنه بسیار کارآمد است. برای اسکراب ابتدا ۲۰ دقیقه پا را در آب ولرم قرار دهید که این پینه‌ها نرم‌تر شوند، پس‌ازآن به سلیقه خود از هر ماده لایه‌بردار که به‌صورت شیمیایی (شکرها و کوکتل‌های اسکراب) و چه فیزیکی (سنگ‌پا یا سوهان پا) عمل می‌کند استفاده کنید.

بعد از لایه‌برداری به آرامی پاهای خود را خشک‌کنید و به تمام پا مرطوب‌کننده بزنید. بهتر است برای ایجاد شرایط مناسب جذب رطوبت، بعد از استفاده از کرم مرطوب‌کننده جوراب بپوشید.

4) عسل روشی مناسب برای درمان

ازآنجایی‌که عسل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد می‌تواند به‌عنوان ماده‌ای برای درمان ترک پاشنه پا عمل کند. علاوه بر آن، عسل با خاصیت التیام‌بخشی و پاک‌سازی زخم‌ها و همچنین مرطوب کردن آن‌ها برای درمان ترک‌های عمیق پاشنه نیز مؤثر است.

برای استفاده می‌توانید مقداری عسل را در آب مخلوط کرده و از آن به‌عنوان محلول اسکراب یا محلولی برای ماسک پا استفاده کنید.

5) درمان ترک پا در خانه با تشت آب گرم

معمولاً پوست اطراف قسمت ترک خورده، خشک و ضخیم می‌شود و با ایجاد هرگونه فشار به پوست، ترک‌ها عمیق‌تر خواهند شد. یکی از روش‌های درمان ترک پا در خانه ، قرار دادن پاها در آب گرم است.

برای انجام این کار کافیست ظرف مناسبی را با آب گرم و مقداری شوینده بدن پر کنید و پاها را به مدت ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید. بعد از گذشت این زمان، پاهایتان را به آرامی خشک کنید و سپس از یک کرم ترک پا یا کرم مرطوب کننده مناسب استفاده کنید

6) روغن نارگیل

ین روغن همیشه برای پوست‌های خشک بهترین عملکرد را دارد؛ چرا که باعث حفظ رطوبت در پوست می‌شود. بعد از خارج کردن پا از تشت آب، چند قطره روغن نارگیل را روی ترک‌ها ماساژ دهید. این روغن با دارا بودن خواص ضد التهابی و ضد میکروبی، کمک شایانی به بهبود ترک‌ها خواهد کرد.

همچنین اگر وضعیت ترک پا در حدی است که احتمال زخم، خونریزی یا عفونت وجود دارد، روغن نارگیل برای پیشگیری و درمان کمک کننده است.

7) درمان ترک پا با آلوئه‌ورا

افرادی دیگر، ژل آلوئه‌ورای طبیعی را برای ترک پا استفاده کردند. آنها می‌گویند در طول استفاده از این ژل، پوست‌شان رطوبت مورد نیاز را دریافت کرده. اما روزها طول می‌کشد تا این کار تأثیر خودش را روی ترک‌های پا بگذارد. بسیاری از آن‌ها، بدون دیدن نتیجه، این کار را متوقف کردند. همچنین در صحبت‌هایشان می‌توان فهمید، استخراج ژل از برگ آلوئه‌ورا برای‌شان کار سختی بوده است.

8) روغن پارافین

روغن پارافین، موجب نرمی و مرطوب شدن پاشنه پا می‌شود. کمی روغن پارافین را با روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را حرارت دهید تا ذوب شود. صبر کنید تا دمای روغن پایین بیاید و سپس آن را به ترک کف پا بمالید. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید قبل از رفتن به تخت خواب از این ترکیب استفاده کنید و سپس جوراب بپوشید. صبح پای خود را بشویید.

9) ساخت اسکراب از بلغور جو

از ترکیب بلغور جو و روغن به عنوان لایه‌بردار استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری از پودر بلغور را با چند قطره روغن ترکیب کنید تا خمیر غلیظی حاصل شود. سپس خمیر را روی ترک پا (درمان سریع ترک پا) بمالید. نیم ساعت صبر کنید و سپس پاها را با آب سرد بشویید و خشک کنید.

10) موز رسیده برای درمان ترک‌های پا

یک عدد موز رسیده را با نصف آووکادو مخلوط کنید تا کرمی یکدست ایجاد شود. آن را روی پاشنه پا بمالید و پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، پاها را با آب ولرم بشویید.

11) آرد برنج برای درمان ترک پاشنه پا

یک کاسه بردارید و داخل آن یک قاشق غذاخوری عسل، ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
اگر پوست پای شما خیلی ضخیم است و ترک های پای خیلی عمیقی دارید مقداری هم روغن زیتون به مخلوط خود اضافه کنید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب گرم بگذارید تا پوست پای شما نرم شود. سپس خمیری که درست کردید را روی پاشنه پا بمالید و به آرامی و حرکات دورانی پاشنه پای خود را ماساژ دهید.
هر چند وقت یک بار از این درمان استفاده کنید تا ترک پای (درمان خانگی ترک پا) خود را به طور کامل از بین ببرید.

12) درمان ترک پاشنه پا با گلاب و گلیسیرین

هر شب قبل از خواب مقداری گلاب و گلیسیرین (به مقدار مساوی از هر کدام) را با هم مخلوط کنید و شب ها قبل خواب ترکیب را روی پاشنه پای خود ماساژ دهید.
می توانید برای راحتی کار محلول را داخل یک آبپاش بریزید و شب ها قبل خواب آن را به پاشنه پای ترک خورده خود اسپری کنید و با دست ماساژ دهید. گلاب و گلیسیرین هر دو به ترمیم پوست کمک می کنند و در عرض مدت کوتاهی ترک پاشنه پا (درمان ترک پا در منزل) را از بین می برند.

درمان ترک پا در خانه – برای ترک پا چه کرمی خوبه – رفع ترک پا – از بین بردن ترک پا – نابودی ترک پا – قاتل ترک پا – درمان ترک پا – درمان سریع ترک پا – برای ترک پا چه کرمی خوبه – از بین بردن ترک پا در خانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *