خال ، زگیل

درمان خال های سطحی و انواع روش های درمان آن

درمان خال سطحی

علت به وجود آمدن خال‌ سطحی :

در این مقاله از سایت خال درمانی (khaldarmani) به برسی انواع خال های سطحی و درمان خال میپردازیم پس همراه ما باشید.

در مورد درمان خال سطحی محققان معتقدند که تعداد خال ‌ها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین می‌شود. با این حال مشخص نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها می‌شود. علاوه بر این هیچ روش شناخته ‌شده ‌ای برای جلوگیری از ظهور خال‌ وجود ندارد.

 با این حال بسیاری بر این باور هستند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خال‌ها می‌شود. خال ها به ندرت خال سرطانی هستند؛ اما اگر خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر می‌کند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه می‌شود برای معاینه آن برداشتن خال نزد پزشک بروید.

انواع خال :

خال ها ممکن است در سنین مختلف و به دلایل متفاوتی به وجود بیایند و رشد کنند. همین امر باعث شده است تا دسته بندی های خاصی برای انواع خال در نظر گرفته شود.

1) خال های اکتسابی :

این نوع از خال ها ممکن است به دلیل تماس مستقیم با نور آفتاب، حاملگی، بلوغ و … به وجود بیایند. خالهای اکتسابی بعد از ۳۰ سالگی معمولاً نمود کمتری دارند و به وجود نمی آیند؛ اما در دوران نوجوانی پوست هر فرد مستعد برای تشکیل انواع خال های اکتسابی می باشد.

2) خال های مادرزادی :

در گذشته وجود خال های مشترک بین افرادی که نسبت فامیلی با هم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت می‌دانستند؛ اما تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل ثابت و خاصی برای بروز این خال ها پیدا کند. فقط مشخص شده است که این خال ها ممکن است از بدو تولد همراه با نوزاد باشند و یا اینکه در دو سال اول روی بدن تشکیل شوند.

3) خال های ترکیبی :

خال های ترکیبی در قسمت وسط خود برجسته تر هستند و شکلی دایره ای و بیضی دارند. رنگ انها قهوه ای روشن و یا به رنگ پوست هستند. سطح انها معمولا صاف و یا ناهموار است. شکل آنها مانند زگیل است و معمولا دارای مو هستند. ممکن است دور خال هاله ای سفید رنگ باشد که به مرور زمان محو می شود.

4) خال های اسپایلوسی :

این نوع خال ها معمولا به شکل لکه های بیضی شکل می باشند و به رنگ قهوه ای. سطح آنها دارای لکه های تیره تر است. گاهی اوقات این نوع خال ها شکل نامنظمی داشته و در کل بی مو می باشند. اندازه آنها معمولا از یک سانتی متر تا 20 سانتی متر تغییر می کند.

5) خال های آبی رنگ :

خال های آبی رنگ مقداری برجستگی دارند که معمولا در زمان کودکی ظاهر می شوند. خال آبی متراکم از رنگدانه های قهوه ای می باشند و به دلیل آنکه در عمق پوست هستند آبی دیده می شوند. معمولا خال های آبی از 6 سانتی متر بیشتر نمی شوند و معمولا روی دست ها و پاها رشد می کنند.

6) خال های اسپیتز :

نوع خال های اسپیتز در اندازه های مختلف می باشند ولی به طور معمول قطر آنها بیشتر از یک سانتی متر نمی شود. آنها به شکل گنبدی شکل و رنگ صورتی هستند. در نوجوانان و سر کودکان بیشتر دیده می شود.

خال های بدخیم کدام خال ها هستند؟

این نوع خال ها دارای لبه های نامظم هستند. از بدخیم ترین نوع سرطان پوستی ملانوم می باشد. ملانوم در هر قسمت از پوست بدن می تواند یک خال پوستی به وجود اورد. این نوع سرطان از سلول های رنگدانه ای به وجود می آید که به رنگ قهوه ای و یا مشکی مات هستند. البته در بعضی مواقع رنگ این خال ها قرمز و یا سفید می باشند. ملانوم در بعضی افراد به سرعت در بدن انتشار می یابد و هر عضوی از بدن را می تواند درگیر کند.

کرایوتراپی ؛ برداشتن خال سطحی با معجزه سرما !

کرایوتراپی یکی از روش‌های موثر در از بین بردن درمان خال سطحی سیاه روی صورت است که برای برداشتن خال سطحی کاربرد بسیاری دارد. این روش که به فرآیند روش از بین بردن خال سطحی با استفاده از سرما اشاره دارد، عمدتاً از نیتروژن مایع برای ایجاد سرمای شدید و متمرکز بر خال استفاده می‌کندسرما به‌سرعت به ساختار سلولی خال نفوذ کرده و باعث از بین رفتن و نابودی آن می‌شود.

 این روش در مقایسه با سایر روش‌ها کمتر تهاجمی است و معمولاً با درد و ناراحتی کمتری همراه است. بهبودی پس از کرایوتراپی نسبتاً سریع است و معمولاً اثرات جانبی جزئی دارد. اگر قصد انجام مزوتراپی صورت دارید و به‌تازگی برای برداشتن خال سیاه صورت اقدام کرده‌اید، حتما پیش از شروع مزوتراپی این موضوع را با پزشک یا اپراتور خود در میان بگذارید.

از بین بردن خال صورت در یک روز با استفاده از روش سوزاندن :

اگر به دنبال سریع ترین روش از بین بردن خال هستید، روش سوزاندن دقیقا همان روشی است که به دنبال آن می‌گردید. برای از بین بردن خال صورت در یک روز با روش سوزاندن، اغلب از لیزر یا الکتروکوتر استفاده می‌شود.

در این روش حرارت بالا به‌سرعت ساختار خال را خشک کرده و آن را از بین می‌برد.این روش ممکن است با کمی درد و سوزش همراه باشد، اما به دلیل سرعت بالا، برای بسیاری از افراد که به دنبال سریع ترین روش از بین بردن خال هستند، مطلوب است. با‌این‌حال، مهم است که روش سوزاندن خال سطحی را تحت نظارت یک متخصص پوست انجام دهید تا از ایمنی و کاهش احتمال بروز عوارض جانبی اطمینان حاصل شود.

درمان خانگی برای از بین بردن خال‌ها :

  • از بین بردن خال های صورت با سیر
  • از بین بردن خال های صورت با موز
  • از بین بردن خال صورت با روغن کنان
  • از بین بردن خال صورت با آلوئه ورا
  • از بین بردن خال های صورت با سرکه ی سیب
  • از بین بردن خال های صورت با پیاز

برداشتن خال گوشتی با نخ :

یکی از راهکار های خانگی برای از بین بردن خال گوشتی بستن نخ است. در این روش خال گوشتی محکم با نخ بسته می شود و جریان خونرسانی در خال قطع می شود. این روش از نظر پزشکی توصیه نمی شود. زیرا این روش بسیار دردناک است و می تواند عوارضی را برای شما به دنبال داشته باشد.

برداشتن خال صورت به روش جراحی :

گاهی بعضی از خال‌ها را نمی توان به اسانی با لیزر یا روش‌های دیگر برداشت. در چنین حالتی پزشک بنا به تشخیص خود، ممکن است جراحی را پیشنهاد کند. برداشتن خال به روش جراحی یک روش پزشکی است که برای حذف خال‌های مختلف بر روی پوست بکار می‌رود. این روش توسط یک پزشک متخصص انجام می‌شود.

برداشتن خال صورت به روش سوزاندن یا کوتریزاسیون :

برای برداشتن خال صورت به روش سوزاندن یا کوتریزاسیون، باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید، زیرا این روش‌ها نیاز به تجربه و تجهیزات ویژه دارد و ممکن است خطراتی داشته باشد. پزشک پس از بررسی خال ممکن است روش سوزاندن را پیشنهاد دهد.

 سپس با استفاده از بی‌حسی، ناحیه مربوطه را بی‌حس می‌کند. در این مرحله، پزشک با استفاده از دستگاه کوتر یا کوتریزاسیون، خال را با دقت هرچه‌ تمام می‌سوزاند. پس از کوتریزاسیون، محل مورد نظر را با الکل پزشکی تمیز و پانسمان می‌شود. حتما به توصیه‌های پزشک جهت انجام مراقب‌های بعدی توجه کنید.

برداشتن خال صورت به روش رادیوفرکوئنسی :

رادیوفرکوئنسی یک روش مدرن و موثر برای برداشتن خال‌های سطحی صورت و بهبود ظاهر پوست است. این روش با استفاده از انرژی رادیویی با فرکانس بالا انجام می‌شود و به شما کمک می‌کند تا پوستی بدون خال داشته باشید.رادیوفرکوئنسی با استفاده از انرژی رادیویی با فرکانس بالا انجام می‌شود.

 این انرژی وارد پوست می‌شود و به لایه‌های زیرین پوست انتقال می‌یابد. در اینجا، انرژی رادیویی به تولید کلاژن و الاستین در پوست کمک می‌کند. این تولید کلاژن باعث تقویت ساختار پوست می‌شود و لک‌ه ها یا خال‌ها را بهبود می‌بخشد.

چگونه از بروز خال در صورت پیشگیری کنیم؟

بروز خال سطحی صورت ممکن است به عوامل مختلفی مانند پیری، افزایش درجه حرارت، تنش، و عوامل محیطی بستگی داشته باشد. در ادامه به چند نکته مهم برای پیشگیری از خال‌های صورت اشاره می‌شود:

مراقبت از پوست :

  • استفاده از مرطوب‌کننده: استفاده از مرطوب‌کننده‌های مخصوص پوست می‌تواند به حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از خشکی کمک کند.
  • محافظت از آفتاب: اشعه آفتاب به مرور زمان می‌تواند به ایجاد خال‌ها منتهی شود. مصرف ضدآفتاب برا یپشگیری بسیار مهم است.

تغذیه مناسب :

  • مصرف مواد مغذی: تغذیه مناسب و مصرف مواد مغذی می‌تواند به تقویت پوست کمک کند. از موادی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C استفاده کنید.

مراقبت از سلامت عمومی :

  • مصرف آب: آب به عنوان یکی از مهمترین عوامل برای حفظ رطوبت پوست است. مصرف آب کافی می‌تواند به پوست شما کمک کند.
  •  تمرین: فعالیت بدنی منظم می‌تواند به بهبود عمومی سلامتی و پوست کمک کند.
  • کاهش استرس: استرس می‌تواند به بروز خال‌ها منتهی شود. سعی کنید از استرس دوری کنید.

استفاده از لیزرهای CO2 برای برداشتن خال :

برداشتن خال با لیزر CO2 یکی از انواع روش‌هایی برداشت خال با لیزر است. این روش به مدت بیست تا سی دقیقه خال‌های پوستی را برداشته و بیشتر در مناطق حساسی چون پلک‌ها، صورت و بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

راه حل های موثر و سریع از بین بردن خال صورت :

لیزرخال :

 اگر خال شما کوچک باشد ، می توانید با لیزر آن را برطرف کنید. لیزر خال با استفاده از انرژی نوری برای از بین بردن رنگدانه موجود در خال استفاده می کند. برداشتن خال با لیزر گزینه خوبی برای از بین بردن خال صورت است زیرا خطر اسکار در این روش نسبت به سایر روش ها کمتر است.برای انجام این کار شما میبایست به کلینیک زیبایی معتبر تحت نظر متخصص زیبایی مراجعه نمایید.

تراشیدن و برداشتن خال :

خال هایی که از سطح طبیعی پوست بیرون زده اند می توانند تحت بی حسی موضعی تراشیده و برداشته شوند. (که ناحیه تحت درمان توسط متخصص زیبایی بی حس میشود). این کار معمولاً با استفاده از چاقوی جراحی انجام می شود و نسبتاً ساده و بدون درد است. ممکن است در جایی که خال وجود دارد ، یک علامت صورتی روی پوست شما باقی بماند ، اما این باید به مرور زمان کمرنگ شود.

منجمد کردن خال با نیتروژن مایع :

منجمد کردن خال با نیتروژن مایع یکی دیگر از راه های رفع خال صورت می باشد. پزشک مقدار کمی نیتروژن مایع بسیار سرد را روی خال صورت شما اسپری می کند. ممکن است پس از رفع خال صورت از طریق این روش یک تاول کوچک روی پوست شما ایجاد شود، اما خود به خود بهبود می یابد و جای نگرانی ندارد.

از بین بردن خال های سطحی صورت در خانه با استفاده از بهترین کرم :

کرم از بین برنده خال سطحی یکی دیگر از راهکارهای برداشتن خال است. درواقع، برای برداشتن خال سطحی صورت می‌توانید از کرم لایه‌بردار یا کرم سفیدکننده مخصوص استفاده کنید. برخی از نمونه‌های بهترین کرم برای از بین بردن خال صورت معمولا بدون نسخه نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند. با‌این‌حال، برخی از افراد در صورت استفاده از این کرم‌ها ممکن است با آلرژی مواجه شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود پیش از استفاده از کرم از بین برنده خال سطحی با متخصص پوست مشورت کنید یا در ناحیه کوچکی داخل آرنج‌تان تست حساسیت انجام دهید.

برداشتن خال با آر اف :

یکی موثرترین روش خال برداری با آر اف است. در این روش امواج رادیوفرکانسی به عمق خال فرستاده می شودند و باعث متلاشی شدن سلول های آن می شوند. کسانی که نگران اسکار بعد از برداشت خال هستند می توانند از این روش استفاده کنند. آر اف می تواند میخچه و زگیل نیز را از بین ببرد.

دلایل ایجاد خال چیست؟

  • وراثت
  • اختلالات هورمونی
  • عملکرد غیر طبیعی
  • تیروئید
  • شیمی درمانی
  • نوردرمانی
  • سولار و برنزه کردن

مدت زمان بهبودی بعد از برداشتن خال چقدر است ؟

بسته به پوست شما 2 تا 4 هفته برای بهبودی محل زخم زمان لازم است.

بهترین پماد بعد از برداشتن خال :

بعد از این عمل، پزشک پماد و کرم مخصوص را برای شما نسخه می کند. به طور معمول کرم ترمیم کننده تجویز می شود. بهترین پماد بعد از این عمل، پماد زینک اکساید، سیکالیفت و استراتادرم است.

آیا برداشتن خال موجب زیاد شدن آن می شود؟

زمانی که خال ها از ریشه برداشته شوند، امکان بازگشت آن بسیار کم است. در افرادی که سنین زیر 20 سال هستند، امکان برگشت خال های سطحی بیشتر است و درمان خال این افراد باید با روش هایی که برگشت پذیری کمتری دارند انجام شود. در صورت برگشت خال می توانید به پزشک خود مجدد مراجعه کنید و در یک جلسه ترمیمی آن را رفع کنید.

کدام فصل برای برداشتن خال بهتر است ؟

بهترین فصل ها برای درمان خال سطحی پاییز و زمستان است. در این فصول شدت تابش خورشید کم است.

آیا کمبود ویتامین در بدن باعث تشکیل خال می شود؟

ویتامین B12 می تواند از شکل گیری خال های جدید جلوگیری کند. توجه داشته باشید مصرف خودسرانه این ویتامین توصیه نمی شود و برای استفاده از آن باید با پزشک مشورت کنید. 

سخن آخر :

روش های گفته شده درمان خال سطحی هرکدام ضررهای خودش را دارد و ممکن است جای خال باقی بماند.ولی با استفاده از محلول خال درمانی ما نه تنها خال بعد ده روزکلا از بین میرود .بلکه ردی از ان باقی نمی ماند.ودر صورت عدم رضایت مشتری کل وجه به آن برمی گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *